5 Haziran 2008 Perşembe

GÜL TATLISI P.D.Ç.S.E.24

GÜL TATLISI

Geçen hafta komşum Güleserciğimde yediğim gül tatlılarına bayıldım. Hemen tarifini alıp sizlerlede paylaşmak istedim. Ama ancak fırsat bulabildim mutlaka denemenizi öneririm. Çok lezzetli olmuşlardı. İşte tarifi:



Malzemeler:
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı çiçek yağı
1 Yumurta
1 Paket kabatma tozu
İçi için dövülmüş ceviz
Aldığı kadar un

Şurubu:
3 Bardak şeker
4 Bardak su
1 Tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

İrmik, yoğurt, çiçek yağı, yumurta, kabartma tozu ve unu karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yarım cm kalınlığında bezeler açın. Bezeleri su bardağı ağzıyla düzgün daire şeklinde kesin. Ortasını kesmeden rüzgar gülü gibi kesin. Ortasına ceviz koyarak kestiğiniz kenarları cevizin etrafına sararak gül formunu verin. Yağlanmış tepsiye dizerek 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Bu sırada şurubunu hazırlayın ve ılıtın. Fırından çıkardığınız sıcak güllerin üzerine ılık şurubu dökün. Arzuya göre tatlınızın üzerine hindiztan cevizide dökebilirsiniz. Afiyet olsun...




2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık cnm nefis olmuş nefis
muck muck

uygarimizlahayat dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel olmuş, bir kere lisedeyken yapmıştım bir daha da yapmak nasip olmadı, umarım denerim birgün, sevgiler...