16 Ağustos 2008 Cumartesi

BERAT KURTULUŞ GECESİ

Rabbü'l Âlemîn'in,
Kadir Gecesi'nin kudsiyetinde olan Berat Gecemiz’i
anlayarak, farkında olarak, hakkıyla ihya eden
kullarından olabilmemizi ihsan buyurmasını;

cümlemizin ibadetlerini ve hayırlı amellerini,
hasenatlarını, katında makbul olanlardan eylemesini

ve

bu mübarek Berat Gecesi'nin
geçmiş yaşayan ve gelecek Ümmet-i Muhammed için, tüm kainat için, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederiz..

Berat Kandili'niz mübarek Olsun



RİSALE-İ NUR KÜLLİYATI'NDAN...

Bu gelen gece olan Leyle-i Berat(berat gecesi), bütün senede bir kudsî(mukaddes) çekirdek hükmünde ve mukadderat-ı beşeriyenin(İnsanlığın başına gelen ve gelecek olan hâdiselerin) programı nev'inden olması cihetiyle Leyle-i Kadr'in(kadir gecesinin) kudsiyetindedir.

Herbir hasenenin(hayırlı amelin) Leyle-i Kadir'de otuzbin olduğu gibi, bu Leyle-i Berat'ta(Berat Gecesi’nde) herbir amel-i sâlihin(hayırlı amelin) ve herbir harf-i Kur'anın(Kur’ân harfinin) sevabı yirmibine çıkar.

Sair vakitte(diğer zamanlarda) on ise, şuhur-u selâsede(üç aylarda) yüze ve bine çıkar.

Ve bu kudsî leyali-i meşhurede(mübarek gecelerde) onbinler, yirmibin veya otuzbinlere çıkar.

Bu geceler, elli senelik bir ibadet hükmüne geçebilir. Onun için elden geldiği kadar Kur'anla ve istiğfar(Cenâb-ı Allah`tan kusurların affedilmesini, günâhların bağışlanmasını isteme) ve salavatla meşgul olmak büyük bir kârdır.

Şualar/On Dördüncü Şuâ

1 yorum:

YILDIZ dedi ki...

sevgili Sarı papatyalarım;
blogunu büyükbir zevkle takip ediyorum. ama gördümkü maklubeli sezon finalinden beri yeni bir tarif eklememşsin. bak şekerim tv kanalları bile 1 eylülde yeni sezona başlıyor sende artık sezon açılışı yapmalısın. o çok güzel böreklerini ve tatlılarını tekrar görmekten çok mutlu olacagım. bizzat tatmış biri olarak söyleyebilirimki hepsi muhteşemdi. o tatlılardan mahrum kaldıgımdan beri kilo verdim :) -2 kilo haberin olsun. seni seviyorum şekerim tatlılarınıda:) görüşmek dileği ile.....