5 Temmuz 2015 Pazar

İMAM SARIĞI PASTASI



Tadına bakan herkesin beğenip tarifini istediği bir pasta .Hal böyle olunca tarifi daha fazla geciktirmeyelim işte tarif:


Keki için:
  • 3 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Muhallebisi için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta 
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • 1 paket sade çikolata 
Bulamak için:


  • Hindistan cevizi (yaklaşık 1,5 su bardağı)

HAZIRLANIŞI :

  1.  Yumurtaları ve toz şekeri çırpın.
  2.  Daha sonra süt, sıvı yağ ve kakao ekleyip çırpın.
  3.  En son kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştırın.
  4.  Yağlanmış fırın tepsisine kek hamurunu dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  5. Muhallebisi için, tencereye vanilya hariç bütün malzemeyi alıp çırpın. 
  6. Daha sonra orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın.
  7.  En son vanilyayı ekleyip 2-3  dakika kadar  karıştırıp ocaktan alın.
  8. Pişen keki bardak ile yuvarlak şekilde kesin.
  9. Keserken arada bardağın ağız kısmını ıslatın daha kolay kesiliyor. 
  10. Her bir parça kekin üzerine muhallebiyi yayın.
  11. Başka bir kek parçası ile üzerini kapatın (iki kat olacak) .
  12. İki katlı kekin kenarlarını da muhallebiye bulayın.
  13.  Daha sonra hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın.
  14.  En son çikolatayı bermari usulü eritip keklerin üzerine birer yemek kaşığı dökün .
                                                       AFİYET OLSUN ...




Hiç yorum yok: