Tadına bakan herkesin beğenip tarifini istediği bir pasta .Hal böyle olunca tarifi daha fazla geciktirmeyelim işte tarif:
Keki için:
- 3 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Muhallebisi için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 1 paket sade çikolata
- Hindistan cevizi (yaklaşık 1,5 su bardağı)
HAZIRLANIŞI :
- Yumurtaları ve toz şekeri çırpın.
- Daha sonra süt, sıvı yağ ve kakao ekleyip çırpın.
- En son kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine kek hamurunu dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Muhallebisi için, tencereye vanilya hariç bütün malzemeyi alıp çırpın.
- Daha sonra orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın.
- En son vanilyayı ekleyip 2-3 dakika kadar karıştırıp ocaktan alın.
- Pişen keki bardak ile yuvarlak şekilde kesin.
- Keserken arada bardağın ağız kısmını ıslatın daha kolay kesiliyor.
- Her bir parça kekin üzerine muhallebiyi yayın.
- Başka bir kek parçası ile üzerini kapatın (iki kat olacak) .
- İki katlı kekin kenarlarını da muhallebiye bulayın.
- Daha sonra hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın.
- En son çikolatayı bermari usulü eritip keklerin üzerine birer yemek kaşığı dökün .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder