E-posta ile takib et

7 Temmuz 2008 Pazartesi

PATLICANLI SİMİT BÖREĞİ

Artık yavaş yavaş tatil hazırlıklarımız başladı .Bir hafta sonra inşallah İstanbuldayız gitmeden önce şunuda yapayım bunuda yapayım diye
koşuşturuyorum .Bütün işlerimi bitirip rahat bir tatil yapmak istiyorum.Ama herzaman son anda birşeyler çıkar.Bu arada resimlerini çekip birtürlü yayınlayamadığım tariflerimide fırsat buldukca yayınlamaya çalışıyorum.Patlıcanlı simitin tarifini Oktay ustanın kitabından denedim patlıcanlı olmasına rağmen bizimkiler bayıla bayıla yediler.Milföyden yapıldığı için çok kısa sürede hazırlanıyor on dakikada pişiyor.İç malzemesini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz,kıymalısınıda denemenizi tavsiye ederim.

MAZEMELER:
1adet havuç
üç adet patlıcan(közlenmiş)
100gr beyaz peynir
maydanoz
sıvı yağ,tuz,kara biber
8adet milföy hamuru
1adet yumurta susam çörekotu
YAPILIŞI:Önce patlıcanları közlüyoruz soyup doğruyoruz.Havuçları rendeleyip az yağda soteliyoruz patlıcanı ilave edip biraz daha soteliyoruz ,tuzunu kara biberini ilave ediyoruz .Biraz soğuyunca peyniri ve maydanozu ilave ediyoruz.Milföy hamurunun iki tanesini birleştirerek merdaneyle her yöne büyütüyoruz.Harcı uzunlamasına koyup rulo yapıyoruz iki ucunu simit şeklinde birleştiriyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp kenarlarına bıçakla çentik atıyoruz çörekotu ve susam serpip 180 derecede pişiriyoruz.AFİYET OLSUN.

6 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

günaydın papatya arkadaşım..böreğin nefis görünüyor.helede közlenmiş patlıcan var..yaz geldi daha çok patlıcanı közleyebiliyoruz evde zor oluyor.ama fırında kek vs yaparken yan boşluklara atıyorum öylede iyi oluyor.yada evimin karşısında fırın var ona gönderiyorum ohhhh elimin altında:)
eline sağlık nefis olmuş geçen ben hazır yufkadan yaptımdı birde milföyden yapayım diyordum tam isabet oldu.
ayrıca kurabiye çok yağ çekmiyor gerçekten.benim bile hoşuma gitti bu konuda..iki-üç kat kağıt havluya çıkarıyorum ben bolcada pudra şekeri.aniden gelen misafire çok yaptım.hadi gelin bakın hem görün hemde öğrenmiş olursunuz dedim.
neyse sabah sabah açımya çenem düştü:)))kocaman sevgiler.

Adsız dedi ki...

Çok değişik..Patlıcan ve havuçla börek hiç yemedim..denemek istiyorum en kısa zamanda..Ellerinize sağlık sevgimle..
sehnazmutfakta.blogcu.com

Zülbiye dedi ki...

Merhaba,
Blogumu yapmış olduğunuz yorum için çok teşekkür ederim.

Sevgiler,

diyalogyemekleri dedi ki...

oktay ustanın kitabını karıştırırken bu tarif benim de hoşuma gitmişti..yanılmamışım demek.ellerine sağlık.slmlar

karakazan dedi ki...

Nefis bir börek olmus canim,eline saglik.
sevgilerimle,serap.

Melek* dedi ki...

canım çok güzel olmuş sunum ellerine sağlık