19 Haziran 2013 Çarşamba

VİŞNELİ CHEESECAKE

    Ev halkının yaklaşık bir ay süren yoğun isteği üzerine yapıldı,en az beş komşuya denettirildi ,hepsinden tam puan aldı,

Sena tarafından yarısı tüketildi her dilimde, anne bu harika olmuş diye onaylandı.

 Hal böyle olunca sevgili cheesecake sahnede yerini aldı.işte tarifi(Tarifin orijinalini burada bulabilirsiniz)

MALZEMELER:

Tabanı için:
  • 2 Paket yulaflı bisküvi 
  • 100gr tere yağı
Üst dolgu için:
  • 1paket labne peyniri (300gr)
  • 1paket krem peynir(100gr)
  • 1paket sıvı krema(200gr)
  • 3yumurta
  • 1su bardağı toz şeker
  • 1çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1limon kabuğu rendesi
  • vanilya
Vişne sosu için:
  • 2su bardağı vişne
  • 1çay bardağı toz şeker
Yapılışı:Bisküvileri robottan çekip erittiğiniz tere yağı ile karıştırıp kelepçeli kalıba bastırarak  yayın (benim kalıbım 26cmlik)
Daha sonra peynirleri ve kremayı bir kaba alıp karıştırın(peynirin dibinde suyu varsa süzdürün)
şekeri ilave edip karıştırın yumurtaları teker teker ilave edip her  defasında iyice çırpın
Unu,vanilyayı,limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpın, yalnız çok fazla çırpmıyoruz hava kabarcığı oluşup kabarmasın 
Bisküvilerin üzerine peynirli karışımı döküp, kalıbın dışını alüminyum folyoyla kaplıyoruz,kenarları çok fazla kızarmasın
Fırın tepsisinin içine biraz su koyup kalıbı içine koyuyoruz nem yapsın ve cheesecake in üzeri çatlamasın
Önceden ısıtılmış  180°C fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz kalıbı tutup hafifçe salladığımızda ortasının sallanıyor olması gerekiyor
Fırını kapatıp, cheesecakeki bir saat fırının içerisinde bekletiyoruz

Vişneleri ,1su bardağı  su ile haşlayıp ,tel süzgüden geçirin

tekrar ocağa alıp şeker ilave edip,bir iki damla limon sıkıp koyulaşana kadar kaynatın

En az  birgün buzdolabında beklettiğimiz cheesecake ki sosla beraber servis yapın
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: