
Bir bardak çayla yada bir fincan kahveyle atıştırabileceğimiz ,tadı muhteşem
görünümü harika bir kurabiye.
İşte tarifi;
MALZEMER:
- 200gr. tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- kabartma tozu,vanilya
- un
- 10 adet kuru incir
- 2 adet elma
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmaları soyup rendeleyin,şekerle beraber kavurun,incirleri minik minik doğrayıp
beş dakika daha kavurun ocaktan alıp dövulmüş cevizi ve tarçını ilave edip soğumaya bırakın
Tereyağını eritip ılıtın ,pudra şekeri ve yoğurdu ilave edin,nişasta, un kabartma tozu ve
vanilyayıda ilave edip yumuşak bir hamur elde edin ,ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp
avucunuzda açın iç harçtan koyup armut şeklini verin son olarak üstüne bir karanfili
batırın ( sap görünümü vermek için) önceden ısıtılmış 200dereceli fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin fazla kızarmaması gerekiyor bu yüzden konturollü pişirmekte fayda var ,Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder