16 Kasım 2013 Cumartesi

İNCİRLİ ARMUT KURABİYE

         
 Bir bardak çayla yada bir fincan kahveyle atıştırabileceğimiz ,tadı muhteşem
görünümü harika bir kurabiye.
                İşte tarifi;

MALZEMER:
  • 200gr. tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • kabartma tozu,vanilya
  • un
İÇ MALZEMESİ:
  • 10 adet kuru incir
  • 2 adet elma
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI:
          Elmaları soyup rendeleyin,şekerle beraber kavurun,incirleri minik minik doğrayıp

  beş dakika daha kavurun ocaktan alıp dövulmüş cevizi ve tarçını ilave edip soğumaya bırakın
          
 Tereyağını eritip ılıtın ,pudra şekeri ve yoğurdu ilave edin,nişasta, un kabartma tozu ve

vanilyayıda ilave edip yumuşak bir hamur elde edin ,ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp

avucunuzda açın iç harçtan koyup armut şeklini verin son olarak üstüne bir karanfili

batırın ( sap görünümü vermek için) önceden ısıtılmış 200dereceli fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin  fazla kızarmaması gerekiyor bu yüzden konturollü pişirmekte fayda var ,Afiyet olsun




Hiç yorum yok: