Malzemeler:
- 5 yumurta
- 5 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı süt
- yarım kahve fincanı sıvı yağ
- 5 kahve un
- kabartma tozu
- vanilya
- isteğe göre limon kabuğu rendesi
- kakaolu kek için üç yemek kaşığı kakao
- yumurta ve şeker mikserde yaklaşık 5 dakika çırpılır (beyaz köpük köpük olacak)
- süt ve yağ ilave edilip çok az çırpılır
- un ve kabartma tozu ilave edilip tahta bir kaşıkla karıştırılır
- yağlı kağıt serilmiş pasta kalıbına koyulup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir (benim kalıbım 27 cm lik )
- daha küçük yada daha büyük kalıplar için yumurta şeker ve un eşit şekilde azaltılır veya çoğaltılır 4-4 yada3-3 gibi )
- bir kürdan yardımıyla pişip pişmediği kontrol edilir
- ilk 20 dakika fırının kapağı açılmaz
- pandispanyayı dilimlemek için muhakkak soğumasını bekleyin yoksa parçalanır
- krem şanti veya pasta kremasıyla istenilen şekilde tamamlanır
- süslemek hayal gücünüze kalmış
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder