6 Temmuz 2015 Pazartesi

KOLAY PANDİSPANYA


Malzemeler:


  • 5 yumurta
  • 5 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı süt
  • yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • 5 kahve un
  • kabartma tozu 
  • vanilya
  • isteğe göre limon kabuğu rendesi
  • kakaolu  kek için üç yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:


  1. yumurta ve şeker mikserde yaklaşık 5 dakika çırpılır (beyaz köpük köpük olacak)
  2. süt ve yağ ilave edilip çok az çırpılır
  3. un ve kabartma tozu ilave edilip tahta bir kaşıkla karıştırılır
  4. yağlı kağıt serilmiş pasta kalıbına koyulup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında  pişirilir (benim kalıbım 27 cm lik )
  5. daha küçük yada daha büyük kalıplar için yumurta şeker ve un eşit şekilde azaltılır veya çoğaltılır 4-4 yada3-3 gibi )
  6. bir kürdan yardımıyla pişip pişmediği kontrol edilir 
  7. ilk 20 dakika fırının kapağı açılmaz 
  8. pandispanyayı dilimlemek için muhakkak soğumasını bekleyin yoksa parçalanır
  9. krem şanti veya pasta kremasıyla istenilen şekilde tamamlanır
  10. süslemek hayal gücünüze kalmış
                                                AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok: