10 Mayıs 2008 Cumartesi

DOĞUM GÜNÜ PASTASI

OĞLUMUN DEYİMİYLE "ŞİŞMEK MC QUEEN" Lİ PASTA
Dün küçük oğlumun doğum günüydü ve ona en sevdiği çizgifilm karakterinin pastasını yapmaya karar verdim. Oğlum çok mutlu oldu umarım sizde beğenirsiniz.


MALZEMELER:
Pandispanya için;
  • 6 Yumurta
  • 6 Kahve fincanı şeker
  • 6 Kahve fincanı un
  • 1 Paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 Su bardağı nişasta
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 Litre süt
  • 1 Paket krem şanti
  • 1 Tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası
  • Erimiş çikolata
  • Renkli yuvarlak şekerler- gözleri için
  • Yuvarlak bisküvi -Tekerlekleri için
  • Çilek ve Muz

YAPILIŞI: Şekeri ve yumurtayı çırparak üzerine unu ve kabartma tozunu ilave edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde, 200 derecede yaklaşık 30 dk. pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sertleşmemesi için üzerine nemli bez örtün. Bu sırada pasta kreması yapmak için nişasta şeker ve sütü karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Pişirdiğiniz muhallebi iyice soğuyunca içine 1 paket krem şantiyi ilave ederek mixerin hızlı ayarında 5 dk çırpın.( Bu krema çok iyi bir pasta kremasıdır hazır pasta kreması kadar iyidir.) 4-5 cm kalınlığındaki pandispanyadan 25x15 boyutlarında 2 dikdörtgen kesin. İlk parçayı pasta kağıdının üzerine koyup üzerine krema sürün. İçine arzunuza göre çeşitli meyveler dilimleyerek yerleştirin. Benim oğlum çilek ve muz sevdiği için ben çilek ve muzu tercih ettim. Üzerine diğer dikdörtgen parçayı koyun. Pandispanya kekinden ilk parçaların yarısı büyüklüğünde 2 parça daha kesin. Bunlardan birinin altına krema sürerek ilk dikdörtgenin ortasına yerleştirin. Üzerine tekrar krema sürerek meyve dilimlerini yerleştirin ve diğer dikdörtgen parçayı da üzerine koyun. Pandispanyadan 2 ince şerit keserek alttaki büyük dikdörtgenin arka üst kısmına denk gelecek şekilde, içine krema ve meyve koyarak yerleştiririn.

Böylece arabamızın şekli kabaca ortaya çıkmış olur. Arabanın ön tarafındaki cam kısmının hafif egimli olması için muz dilimleriyle bu alanı doldurun. Daha sonra pasta kremamızla ön ve yan camlarla arabanın ön-alt tarafını kaplayın. Kalan kremadan 3 kaşık ayırıp geri kalanına 1 çay kaşığı gıda boyasını ekleyin ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz kırmızı krema ile arabamızın gerekli kısımlarını kaplayın.
















Kırmızı renkli pasta kreması ile arabamızın ağız ve camları dışındaki her yerini iyice kapladıktan sonra metal bıçağı ıslatarak pürüzlerini gideririz. Yuvarlak bisküvilerin bir yüzüne çikolata kreması sürerek tekerleklerini yapın. Sarı renkli şekerlerle farlarını, mavi renkli şekerlerle gözlerini yapın. Ağız kısmına dişlerini yapmak için çikolata kremasını ile bir çizgi yapın. Yanlarına ve üzerine şimşek resmi çizip 95 rakamlarını yapın. Unutmayın bu Şimşek Mc Queen şimşek resmi olmadan olmaz:)) Şimşek Mc Queen'in de deyimiyle "biraz malzeme ve bir ton kadar yetenekle bu pastayı sizde yapabilirsiniz". Afiyet olsun.

7 yorum:

HULYA dedi ki...

Sebahat'ciğim,
valla süper olmuş.Ellerine sağlık canım.Ben de sipariş yaptım bir tane pazartesi bloğuma koyacağım.M.Sait'e Hayırlı yaşlar ben de kurabiyesini yaparım artık.Sevgiler.Anneler günün kutlu olsun arkadaşım!

karakazan dedi ki...

Merhabalar harik abilgiler var burada,iyi ki size rastladim.Reklamda ki gibi oldu:)
Pasta cok hos olmus elinize saglik diyorum.
Daima görüsmek dilegiyle,sevgilerimle.

elma şekeri dedi ki...

ellerine sağlık cok sirin görünüyor..
Nice güzel yillara

Disalce dedi ki...

canım harika olmuş...

şeker hamuru kullanmadan çok güzel bir pasta elde etmişsin....

oğlunun doğum günü kutlu olsun..nice güzel yıllara...

Adsız dedi ki...

enfes olmuş şeker hamursuz bişiy çok iyi

ellerine sağlık
sevgilerr

SARI PAPATYALAR dedi ki...

Sevgili Hülya,
Güzel yorumun için çok teşekkürler canım.
Kurabiyelerini merakla bekliyoruz.Sevgiler

yildiz dedi ki...

Sevgili Saripapatya,pasta müthis gözüküyor,ellerine saglik.
Benim oglum da McQuenni cok sever,
Oglusunun dogum gününü kutlar,nice güzel yillari beraber gecirmenizi dilerim.
Seni arkadas listeme aldim,karsilikli olursa memnun olurum.Iyi pazarlar diliyorum...