27 Haziran 2008 Cuma

P.D.Ç.S.E 26 HAŞHAŞLI KEK

Haşhaşlı keki yiyen herkesten çok olumlu tepkiler alınca yayınlamaya karar verdim .Gerçekten çok hafif bir tatlı oluyor. Sıcak yaz günlerinde buz gibi dondurmayla da servis yapılabilir. Böyle bir tatlıya kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum.

MALZEMELER:
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı haşhaş
yarım su bardağı irmik
yarım su bardağı sıvı yağ
kabartma tozu,vanilya
ŞURUBU İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
1 paket kremşanti
2 Su bardağı süt

YAPILIŞI:
Bütün malzemeyi karıştırıp elde ettiğimiz hamuru kare biçimli cam fırın kabına döküyoruz ve 180 derecede pişiriyoruz.
Şurubu için şekeri suyun içinde hiç pişirmeden çırparak eritiyoruz ve fırından yeni çıkmış sıcak kekin üzerine döküyoruz. 1 paket kremşantiyi sütle krema haline getirip, soğuyan tatlımızın üzerine tamamen kaplayacak şekilde sürüyoruz. Servise hazır hale gelen kekimizi son olarak haşhaş tohumlarıyla süslüyoruz. Afiyet olsun...

5 yorum:

yildiz dedi ki...

Ellerine saglik arkadasim,degisik bir kek tarifi vermissin.
Güzel bir pazar gecirmen dilegiyle,sevgiler...

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Arkadasim çok tesekkür ediyorum bu bol hashasli harika kekin için nefis görünüyor...Tarifin pazartesi günü yayinda olacak,biliyorsun etkinlik 2 hafta sürüyor bu zaman içerisinde diledigin kadar tarif yollaya bilirsin,sagol canim...adresin linki eklenecektir...hosçakal

Jasminskager dedi ki...

Canim ben bu keki kermesde yemistim cok guzeldi gercekten,seninde ellerine saglik.Ayrica ziyaretin icinde tesekkurler canim.Yine beklerim hoscakal.

Dilek Mutfakta dedi ki...

çok severek yapıp yediğim bir tatlı hele o haşhaşlar ağızda çıtır çıtır ettikçe bayılıyorum elinize sağlık...

Sevil Şahin dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 26. Ev sahibemiz olan HURİYE(KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK GUZEL BİR HAFTA DİLERİM
Sevgilerimle SEVİL