9 Haziran 2008 Pazartesi

KAPAMA

MALZEMELER:
2 Subardağı pirinç
5-6 Parça tavuk budu
3 Adet kuru sogan
4 Adet domates
4 Su bardağı tavuk suyu
tuz, kuru nane, kara biber, kekik

YAPILIŞI:
Pirici ıslayıp bekletin. Tavukları haşlayın. Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun. üzerine soyulup dogranmış domatesi ilave edin. Biraz pişirip üzerine nane, kekik ve karabiberi ekleyin. baharatlar karışana kadar daha pişirip üzerine yıkanmış pirinci ve tuzu ilave edin. İyice kavurduktan sonra tavuk butlarını pirincin üzerine dizin ve 4 su bardağı tavuk suyunu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatın. Pilavın suyu kaynayınca altını kısarak suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.

1 yorum:

ayşegül mutfakta dedi ki...

anaaam gece gece bu kapama beter etti beni :) ellerine kollarına sağlık süper bişey olmuş lezzetini hayal edebiliyorum hatta hayal etmekten öte gidip en kısa zamanda yapıcam ;)
sevgiler...