30 Eylül 2008 Salı

BAYRAM DUASI


Ey rahmeti gazabından daha fazla olan Allah'ım!Senin kapının tokmağına günahkar ellerimizle dokunuyor, sonra da başımızı kapının eşiğine koyarak içimizi sana döküyoruz.


Ey Rahmeti Sonsuz! En içten duygularımızı ve en sıcak göz yaşlarımızı sana sunmak istiyoruz.Bizleri dinimizin ışığıyla uyanmış ve haşyetle ürpermiş hassas kullarından eyle.
Kabına sığmayan vicdanlarımızı bayramın o sımsıcak günleriyle kucaklaştır.Kendilerini derya ya salmış insanların bir müddet sonra dört bir yandan su ile sarıldıklarını duyup hissetmeleri gibi bizleri bayramın nurlu ikliminde huzurlu eyle.
Cennetin ve mülkün sahibi Allah'ım! Bayramımızı, cennet yamaçlarında uçuşan meleklerin bayramına denk kıl. Gönüllerimizi senin, evlerimizi de ruhani varlıkların mekanı eyle. Bayramda uzatılan elleri ve sunulan ikramları sahabelerin îsar pınarında yıka.Şivelerin en güzeli, nağmelerin en tatlısıyla ruhlarımıza demet demet besteler sun. Bakışlarımızı Kevser sularıyla temizle.

Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı! Vicdanlarımızda patlayıp çevremize yayılan ışık tufanlarıyla etrafımızdaki maddi ve manevi engelleri nura gark et.Işıktan, renkten ve Efendimiz'in kokusundan ördüğün kubbelerde yankılansın yine ismin. Yanan ruhlarımıza ve bedenlerimize meleklerin kanatlarıyla esenlik sun.

Ey her şeyi hakkıyla duyan ve duyuran Allah'ım! Minarelerden yükselen sesleri ve mihraplarda biriken ukba buudlu iniltileri hasretinle tutuşanlara duyur. ''Lütfunu artır ey Allah'ım.'

'Ey çaresizlerin çaresi! Dünyanın türlü yerlerinde ezilen inanmış gönülleri ve seni yaşarken solukları kesilmek istenenleri varidatınla kuşat, onları vuslat müjdesiyle güçlendir. Sana inanmayanların kalplerini de bir an önce temizle; dillerini seni çağıran dillere tebdil et ve alınlarını secdeyle dost eyle.

Ey her şeyi gören ve en güzeliyle muamele eden Allah'ım! Bizleri hakiki bayramların sevinciyle tebessüm ettir. İçimizi bayram heyecanıyla doldur, alınlarımızı dolunay gibi parlak kıl. En tatlı yeller gibi ve tensim serinliğiyle tenlerimizi sar.

Ey her şeyi gören Rabbimiz! Gözlerimize cennet yamaçlarını temaşa ettir. Şelaleler gibi sinelerimizi tatlı bir akıntıyla okşa. Senin heyecanınla yürüt ayaklarımızı. Senin beyanınla coştur dillerimizi ve senin aşkınla çağlat gönüllerimizi.

Ey bizleri halden hale dönüştüren Yüce Allah'ım! Senin için göç eden bir Kureyş de biz olamadık; lakin Sen bizim halimizi en güzel şekle dönüştür ve bizleri de muhacirin kabul et.Tenlerimizi her türlü tembellikten ve uyuşukluktan kurtar. Bizleri gaflet uykusundan uyandır, hizmet yolculuğu için yollara dök, ta ki kalmasın el uzatılmadık bir mahzun gönül.

Ey her şeye hükmü geçen Allah'ım! Bayram tekbirlerinin ferahlatıcılığıyla yelkenlerimizi doldur, dostlarımızı ve sevdiklerimizi bağrımıza sımsıkı basmayı nasip eyle. Çeşitli nedenlerle bayramı yaşayamayan kardeşlerimizin ruhlarında da bu yankıyı uyandır.Rabbimiz! Sinelerimizi imanî heyecanla şahlandır ve dillerimizin bağını çöz; zira dillerimiz heyecansız, ihtiyaçlarımız ise boyumuzu aşkın.

Ey Rab!Senin varlığını duymak bir cennet. Ne olur bizi de bu duygu ile abad et.Ey talihsizlerin sığınağı, ey acizlerin güç kaynağı, ey dertlilerin tabibi ve ey yolda kalmışların hadîsi ve yol göstereni!Sen saltanat dairen içinde en küçük şeyleri görür, en cılız sesleri işitir, hiçbir şeyi ve hiçbir kimseyi cevapsız bırakmazsın.Ne olur icabet buyur ey Rahîm ü Rahman!

18 yorum:

Unknown dedi ki...

Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun

Unknown dedi ki...

MUBAREK RAMAZAN BAYRAMINI SEVDIKLERINLE BERABER SAGLIKLI VE HUZUR ICINDE GECIRMENI VE HAYIRLARA VESILE OLMASINI DILERIM.
ALLAH NICE HUZURLU, BEREKETLI BAYRAMLAR NASIP ETSIN.

Aybike Ceylan dedi ki...

Bayramin kutlu, mutlu ve saglikli olsun. Daha nicelerine..

Sevgilerimi gonderiyorum.

oznurundunyasi dedi ki...

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

kirazdünyası dedi ki...

sevdiklerinizle beraber şeker tadında bir bayram dilerim...

elma şekeri dedi ki...

şєкєя tα∂ıη∂α ηi¢є вαуяαмℓαяα....

Aynur dedi ki...

Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun!

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Adsız dedi ki...

bayramınızı kutlar sağlıkla daha nice bayramlar dilerim.
sevgiler
http://hunerlieller.net

ROSA E OLIVIER dedi ki...

"Love is the one who masters things."

Mavlana Rumi...for you...

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun! Mübarek Ramazan Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.

yaban mersini dedi ki...

ne güzel bir dua yazmıssın çok duygulandım..teşekkürler..hayırlı bayramlar

Baharcicegi dedi ki...

Duanin tümünr kalbimle amin diyorum Allah dularimizi kabul kabul etsin insallah .
canim mubarek ramazan bayramini kutlar huzur dolu neseli bir bayram dilerim.
iyi bayramlar

ozlemhan dedi ki...

Canım bayramını kutluyorum daha nice güzel bayramlar diliyorum sevdiklerinle beraber

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Sevdiklerinizle geçireceginiz güzel bir bayram dilerim...Hayirli Bayramlar...

pasta caddesi dedi ki...

bayramın mübarek olsun

sevgiler,

tolunay

Naşide Dönmez dedi ki...

canım geçmiş bayramın mübarek olsun.sevgiler.naşide

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Amin canım,dualarımız kabul olsun.sevgilerimle...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Amin canım,dualarımız kabul olsun.sevgilerimle...