23 Aralık 2013 Pazartesi

PORTAKALLI CHEESECAKE



MALZEMELER:

Tabanı için:

  • 2 Paket yulaflı bisküvi 
  • 100gr tere yağı
Üst dolgu için:
  • 1paket labne peyniri (300gr)
  • 1paket krem peynir(100gr)
  • 1paket sıvı krema(200gr)
  • 3yumurta
  • 1su bardağı toz şeker
  • 1çorba kaşığı portakal suyu
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1portakal kabuğu rendesi
  • vanilya
Portakal sosu için:

  • 1su bardağı potakal suyu
  • 3yemek keşığı toz şeker(isteğe göre arttırılabilir)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:Bisküvileri robottan çekip erittiğiniz tere yağı ile karıştırıp kelepçeli kalıba bastırarak  yayın (benim kalıbım 26cmlik)

Daha sonra peynirleri ve kremayı bir kaba alıp karıştırın(peynirin dibinde suyu varsa süzdürün)
şekeri ilave edip karıştırın yumurtaları teker teker ilave edip her  defasında iyice çırpın
Unu,vanilyayı,limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpın, yalnız çok fazla çırpmıyoruz hava kabarcığı oluşup kabarmasın 

Bisküvilerin üzerine peynirli karışımı döküp, kalıbın dışını alüminyum folyoyla kaplıyoruz,kenarları çok fazla kızarmasın

Fırın tepsisinin içine biraz su koyup kalıbı içine koyuyoruz nem yapsın ve cheesecake in üzeri çatlamasın

Önceden ısıtılmış  180°C fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz kalıbı tutup hafifçe salladığımızda ortasının sallanıyor olması gerekiyor

Fırını kapatıp, cheesecakeki bir saat fırının içerisinde bekletiyoruz

PORTAKAL SOSU :
Potakal suyunu ,şekeri venişastayı karıştırıp ,ocağa alın kaynayana kadar karıştırın koyulaşınca altını kapatın ara ara karıştırarak soğutun

 En az  birgün buzdolabında beklettiğimiz cheesecake ki sosla beraber servis yapın
afiyet olsun.

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

harika bir görüntü.ellerinize sağlık.

Tarif defteri dedi ki...

tatlilar icinde cheesecake en favorimizdir :) ellerine saglik canim nefis oldugu goruntusunden belli..