E-posta ile takib et

10 Aralık 2013 Salı

KABAK AŞI

Kabak aşı ,Ödemiş düğünlerinin vazgeçilmez içeceği 

 Dev kabaklar imece usuluyle soyulup kazanlarda kaynatılıp keşkeğin yanında servis yapılıyor

Bildiğimiz komposto, ama ben yöresel ismiyle yayınlamak istedim .

Hafif kabak aroması ve karanfil kokusu çok güzel bir lezzet oluşturmuş.

 Eğer kabak tatlısını seviyorsanız kabak aşınıda seveceğinize eminim


MALZEMELER
  • 1kg tatlı kabağı
  • toz şeker
  • su
  • karanfil
Kabağı soyup küp küp doğruyoruz, suda yumuşayana kadar haşlıyoruz içine karanfil ve damak zevkimize göre şekerle  tatlandırıp soğuyunca  servis yapıyoruz.

1 yorum:

Bakır tencerem dedi ki...

Kabağın her türlüsünü severim.Sizinde ellerinize sağlık.afiyetle..