4 Temmuz 2015 Cumartesi

KÜLAH KURABİYE

Resim yazısı ekle

Malzemeler:

  • 20 kaşık un (tepeleme)
  • 1 paket margarin
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı süt

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt 
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta 
  • 1 su bardağı şeker

Yapılışı:  


Yumuşamış margarin ,pudra şekeri ,yumurta,süt , un ve kabartma tozu kullanılarak yumuşak bir hamur yapın . 15-20 dakika dinlendirdiğiniz hamuru 20 eşit parçaya bölün .Her parçayı elinizle yuvarlayarak ince uzun bir hale getirin . Uçtan başlayarak kalıbın etrafına sarın (eğer külah kurabiye kalıbınız yoksa dondurma külahına yağlı kağıt sararak kalıp elde edebilirsiniz ).Kurabiyelerin hepsini bu şekilde yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.


Muhallebinin Yapılışı :

Bir tencereye un , nişasta , şeker ve sütü koyun ve karıştırarak pişirin . Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha pişirin . Üstünün kaymak tutmaması için karıştırarak soğutun . Soğuyan kurabiyelerin içine doldurun . Çekilmiş fındık , ceviz veya antep fıstığıyla süsleyerek servise hazırlayın .

                                            AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: