29 Temmuz 2008 Salı

MİRAÇ KANDİLİ



Bir Mirac Seccadesinin üzerinde, bu gece, ebedi bir hayata başlayalım..!

Herşeyden şikayet eder bir hale geldik.. Şükürsüz bir toplum olduk.. Yağmur gibi bir rahmeti “berbat” kelimesi ile tanımladık.. “Bugün berbat bri hava var.. Yağmur yağıyor” dedik.. Ne suya, ne havaya, ne nimetlere şükrettik.. Şikayetlerimiz ise boyumuzu aştı..

Helala haram demeden herşeyi aldık dünyamıza.. Herşeyi alkışladık.. Hiçbirşey doyum vermedi.. Hiçbirşey tatmin etmedi nefsimizi.. Ondan sıkıldık, bunu aldık, şundan sıkıldık buna harcadık paramızı, ömrümüzü..

İktisad, bereket kavramlarını unuttuk neredeyse.. İsraf ettik nimetleri; en fakirimizden en zenginimize kadar.. Çöpe attık acımadan ya bir dilim ekmeği, ya da bir ömür nimetini.. Dua mı? O da neydi? İhtiyaç oldukça bakkal vardı, market vardı, süperi hatta hiperi bile vardı.. Parayı patrondan, eşimizden ya da babamızdan alıyorduk.. Rezzakımız bunlardı işte.. Biz kazanıyorduk ya da; kendimizdik rezzak!

Herşeyi sebeplere bağlaya bağlaya, herşeyin her anının bağlı olduğu Kudreti unuttuk.. Gözlerimizi perdeledik hakka hakikate.. İsraf diz boyu, şükürsüzlük alabildiğine, şikayet ise herşeydendi.. Ne utanma, ne saygı, ne hak, ne hakikat, ne iktisat, ne bereket, ne kanaat, ne sevgi... Hiçbir şey bırakmadık ki dünyalarımızda.. İnsaın insan yapan, kul yapan değerlerimizi yitirdik; sorgulamadık..

Allah’a muhatabiyet mi? Arada bir önemli gördüğümüz işlerimizde yardım için, kendimizi rahatlatmak için hatta bazen formalite olsun diye açtık ellerimizi.. Ya günün geri kalanında? Ya diğer zamanlarda? Allah’ı işlerimize hiç dahil etmedik belkide ama, Alemlerin Rabbi hep bizimleydi..

Peki biz birşeyleri hak etmedik mi sizce de?




Gelin... Bu gece, bu güzel Mirac Gecesi’nde, itiraf edelim yaptıklarımızı.. İtiraf edelim pişmanlıklarımızı... Gözyaşlarımızı serbest bırakalım.. Gönlümüzü açalım Alemlerin Rabbi olan Kudrete ve Rahmete... Gelin.. Bu muhteşem geceyi, bu defa atlamayalım..! Bu defa es geçmeyelim hayatımızın anlamını.. Vazgeçemeyelim insanlıktan ve kulluktan...

Bu muazzam geceyi yaşamaya çalışalım hakkıyla hep birlikte inşaallah..
Hepbirlikte huzura varalım..
Rahmetin Kapısına dokunalım...
İstiğfar edelim.. Pişmanlıklarımızı anlatalım Rabbimize.. Konuşalım, sohbet edelim bizi insan yapan Rahmet ile.. O Yüce Kudret ile... Ona yakınlığımızı hissedelim..
Yakınlık isteyelim...

Arınma isteyelim... Yıkanma isteyelim... Temizlenme isteyelim..
İçimizi ve dışımızı yıkayacak maddi ve manevi rahmet isteyelim ..!

Yağmur isteyelim..!
Sağnak sağnak bereket isteyelim..!
Sağnak sağnak ağlayalım bu gece...!
Şükürsüzlüğümüzün yerine şükreden bir kul olma adımını atalım bu gece..
Kul olmanın tohumunu atalım...
Gelin..
Bir Mirac Seccadesinin üzerinde, bu gece, ebedi bir hayata başlayalım..!

7 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Mevla çekirdeğe orman gizlemiş, yılanın zehrine derman gizlemiş, tahıl tanesine harman gizlemiş, mübarek gecelere cennet gizlemiş, hayırlı kandiller.

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Semanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde duşen damlaların sizi ailece sırıl sıklam etmesi dileğiyle.

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Semanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde duşen damlaların sizi ailece sırıl sıklam etmesi dileğiyle.

sevimin sayfasi dedi ki...

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle icten öyle samimi ol ki göz yaslarini bile tebessüme cevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

www.illedeyemek.com dedi ki...

Hayırlı kandiller canım...

yildiz dedi ki...

Canim,ne de güzel dile getirmissin biz insanoglunun bitmez tükenmez
isteklerini ve memnunniyetsizligini.
Kandil gecen güzel ve hayirlara vesile olmustur insallah.
Sevgiyle ve dostca kal...

keskinli dedi ki...

selam canim
kandil gecti rabbim tüm dualarimizi kabul eder insallah sevgiler