20 Şubat 2013 Çarşamba

RADİKA KAVURMASI

Radikanın Faydaları: Besleyici değeri yüksek bir sebze olan radika( karahindiba) vücuda güç ve zindelik verir. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. İdrar söktürür ve safra salgılarını arttırır. Mesane ve kalınbağırsak iltihaplarını gidermekte faydalıdır. Anne sütünü arttırır. Sarılıkta ve gut hastalığında faydalıdır. Uykusuzluğa iyi gelir. Karaciğer şişkinliğini indirir. Böbrek ve safra taşlarını düşürmeye yardımcı olur.En güzelide tadı harika .Ege'de semt pazarlarında istediğiniz her türlü otu bulabilirsiniz.Bazı büyük marketlerdede bulunabiliyor.
MALZEMELER:
  • 1 kg.radika
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 yumurta
  • pul biber,tuz
  • 1 diş sarımsak
YAPILIŞI:
  • Soğanıve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytin yağında kavurun,iyice yıkayıp ince ince doğradığınız radikayı(dilerseniz önce biraz haşlayabilirsiniz ben çiğden yapıyorum) ilave edip kapağını kapatın ocağın altını kısın konturol ederek yaklaşık onbeş dk.kavurun.yumurtaları ilave edip tuz ve pul biberinide atın yemeğimiz hazır:)

Hiç yorum yok: