20 Kasım 2013 Çarşamba

MAYALI POĞAÇA

 MALZEMELER:
  • 2 Su bardağı ılık süt
  • 1Su bardağı sıvı yağ
  • 1Paket yaş maya
  • 1Tatlı kaşığı tuz
  • 1Tatlı kaşığı şeker
  • 3Yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 Yumurta
  • Un
YAPILIŞI:
  • Sütüve sıvı yağı yoğurma kabına alın
  • İçine mayayı ve şekeri ilave edin
  • Unu azar azar ilave edin
  • tuzu ekleyin
  • çok sert olmayan bir hamur yoğurun
  • üzerine nemli bez örtüp yarım saat dinlendirin
  • hamuru altı parçaya bölüp altı beze yapın 
  • birinci bezeyi tabak büyüklüğünde açıp üzerine tere yağı sürün 
  • altı bezeyide aynı büyüklükte açıp aralarına tere yağı sürerek üst üste koyun
  • en üstüne tereyağı sürmeyin
  • 3, 4 saat buzdolabında bekletin
  • buzdolabından çıkartıp yufka büyüklüğünde açın
  • önce dörde daha sonra her parçayı tekrar dörde kesin
  • iç malzemesini koyup sigara böreği gibi sarın
  • (iç malzemesi olarak lor, patates veya kıymali olabilir)
  • üzerine yumurta sarısı sürüp 180derecede üzeri kızarana kadar pişirin
  • AFİYET OLSUN

1 yorum:

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok iştah kabartıcı duruyorlar.