10 Aralık 2013 Salı

KABAK AŞI

Kabak aşı ,Ödemiş düğünlerinin vazgeçilmez içeceği 

 Dev kabaklar imece usuluyle soyulup kazanlarda kaynatılıp keşkeğin yanında servis yapılıyor

Bildiğimiz komposto, ama ben yöresel ismiyle yayınlamak istedim .

Hafif kabak aroması ve karanfil kokusu çok güzel bir lezzet oluşturmuş.

 Eğer kabak tatlısını seviyorsanız kabak aşınıda seveceğinize eminim


MALZEMELER
  • 1kg tatlı kabağı
  • toz şeker
  • su
  • karanfil
Kabağı soyup küp küp doğruyoruz, suda yumuşayana kadar haşlıyoruz içine karanfil ve damak zevkimize göre şekerle  tatlandırıp soğuyunca  servis yapıyoruz.

1 yorum:

Bakır tencerem dedi ki...

Kabağın her türlüsünü severim.Sizinde ellerinize sağlık.afiyetle..